Hozzávalók:
25 dkg kakaós keksz
30 dkg étcsokoládé
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 ek krémsajt
1 ek savanykás lekvár
1 ek kakaó
szines szórócukor
*
Elkészítés:
A kakaós kekszet ledaráljuk,majd összekeverjük a gőz fölött megolvasztott 1o dkg csokival, a vajjal, a kakaóporral az evőkanálnyi lekvárral és a krémsajttal
.Ekkor egy jól formázható masszát kapunk, amiből vizes kézzel kisebb dió méretű gömböket formázunk.Egy tálcára sorakoztatjuk és fél órára betesszük a hűtőbe.
A maradék csokit felolvasztjuk gőz fölött, majd a már előkészített, méretre vágott hurkapálca egyik végét belemártjuk a csokiba /kb 2 cm/ és így szurjuk bele a gömbbe. Ez fogja megtartani a gömböt a pálcán ha megszilárdul. Mehet a hűtőbe újabb fél órára.
A csokit melegen tartjuk, és félóra leteltével elkezdjük bevonni a gömböket. Vegyünk egy evőkanálba a csokiból, a pálcikánál fogva forgassuk bele a gömböt úgy, hogy a pálcikánál kezdjük, és úgy fordítsuk feljebb.
Azonnal megszórjuk, vagy megforgatjuk szines szórócukorban.