Hozzávalók:
1 kg alma, babapiskóták,
2 csomag vanília pudingpor,
4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5 –
2 dl HULALA tejszín.
*
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük.
Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az almamásik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 – 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!