Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
10 dkg karalábé
10 dkg zeller
10 dkg krumpli
3 ek. olaj
1l. húsleves alaplé vagy
2 db húsleves kockából főzött 1 l. húsleves
2 dl főzőtejszin
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
ízlés szerint só
1 szelet piritós kenyér / esetleg rágrillezett sajttal/
*
Elkészítés:
A zöldségeket dobókocka nagyságúra vágjuk, majd egy kis olajjal kikent tepsiben a sütőben megsütjük.
Robotgéppel pépesítjük, közben a húsleves alaplével szükség szerint hígitjuk, majd felfőzzük, beleöntjök a tejszint és beletesszük a kés-hegynyi szerecsendiót, ha szükséges egy kis sóval beállítjuk az ízét.
Piritós kenyer kockákra tálaljuk.
Ezzel a levessel előre is dolgozhatunk, mert egy részét a mixelt zöldségnek mélyhűtőben tárolhatjuk, ha szükséges, elővesszük és felengedjük még egy kis húsalaplével….stb.