Hozzávalók:
½ kg kápia paprika
1 hagyma (ez 1 hagymányi póréhagymából készült)
1-2 gerez fokhagyma
1 dl tejföl/tejszín/joghurt
1-2 ek. oliva olaj
3 dl víz
só
bors www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A paprikát megmossuk és sütőben 220 C-on 25-30 perc alatt megsütjük.
A megsült paprika héját lehúzzuk, a magházat és az ereket eltávolítjuk.
A hagymát felaprítjuk és az olajon megdinszteljük, felöntjük a vízzel , sózzuk, kicsit főzzük.
Turmixba öntjük, hozzáadjuk a paprikát,a tejfölt, belenyomjuk a fokhagymát és összeturmixoljuk.
Visszaöntjük a főzőedénybe, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
Tegnap zakuszkát főztem és kimaradt néhány sült paprika, így hirtelen felindulásból készítettem belőle levest. Szerintem isteni, érdemes nagyobb mennyiséget készíteni belőle.