Hozzávalók:
1,5 kg héjában főtt krumpli
60 dkg csirkecomb
2 db vöröshagyma
2 db cukkini
1 ek só
*
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük és utána kb.
fél cm vastag karikára vágjuk.
A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk és hasonló karikákra vágjuk azokat is.
A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk és kb.
3 x 4 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymákat megpucoljuk és karikára vágjuk.
Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.
Hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük, (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat) és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat.
Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit és így tovább felfűzzük a hozzávalókat.
Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.
Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben.
Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal.
A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött rablóhusikat.
Kb.
2 dl vizet alá öntünk, majd alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben, kb.
30 percig sütjük 200 C-fokon.
Majd kivesszük, megnézzük és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb.
10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon.
Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük és savanyúsággal, akár céklával is tálalhatjuk.