Sülthús knédlivel és káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sülthús knédlivel és káposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 knédli:
1 kg disznócomb – diója
4-5 gerezd fokhagyma
olaj, só, feketebors, koménymag ízlés szerint
1,5 dl víz
Káposzta:
1 kis fej káposzta
1 nagyobb fej voroshagyma
1 kiskanál cukor, só ízlés szerint, koménymag, pár csepp ecet, olaj

*

Elkészítés:

Knédli:
Mivel nálunk naponta friss, meleg knédli kapható, én ilyet tálaltam vendégeimnek, de a receptet megtalálhatjátok Rozi – Somorčíková Rozália oldalán. Nagyszeruen leírja és készíti !!!!!!!!!
Sűlthús:
A disznócombot vastagabb szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, köménymagoztam.
Forró olajon hirtelen átsütöttem, majd felöntöttem a vízzel, befedtem, kis lángon lassan pároltam, amíg puha nem lett és vizét el nem főtte, majd pirosra sütöttem őket.
Káposzta:
A kis fej káposztát megtisztítottam, a torzsáját kivágtam és vékonyra szeltem.
A forró olajon megpirítottam a hagymát, rászórtam a cukrot, majd a káposztát.
Sóztam, köménymagoztam, lefedtem és puhára pároltam. Ecettel ízesítettem.
Nem bonyolult, nagyon finom, laktató étel.

Sülthús knédlivel és káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sülthús knédlivel és káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!