Hozzávalók:
1 knédli:
1 kg disznócomb – diója
4-5 gerezd fokhagyma
olaj, só, feketebors, koménymag ízlés szerint
1,5 dl víz
Káposzta:
1 kis fej káposzta
1 nagyobb fej voroshagyma
1 kiskanál cukor, só ízlés szerint, koménymag, pár csepp ecet, olaj
*
Elkészítés:
Knédli:
Mivel nálunk naponta friss, meleg knédli kapható, én ilyet tálaltam vendégeimnek, de a receptet megtalálhatjátok Rozi – Somorčíková Rozália oldalán. Nagyszeruen leírja és készíti !!!!!!!!!
Sűlthús:
A disznócombot vastagabb szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam, köménymagoztam.
Forró olajon hirtelen átsütöttem, majd felöntöttem a vízzel, befedtem, kis lángon lassan pároltam, amíg puha nem lett és vizét el nem főtte, majd pirosra sütöttem őket.
Káposzta:
A kis fej káposztát megtisztítottam, a torzsáját kivágtam és vékonyra szeltem.
A forró olajon megpirítottam a hagymát, rászórtam a cukrot, majd a káposztát.
Sóztam, köménymagoztam, lefedtem és puhára pároltam. Ecettel ízesítettem.
Nem bonyolult, nagyon finom, laktató étel.