Hozzávalók:
4 db palacsintához:
15 dkg hajdina
15 dkg sárgaborsó
1 kávéskanál kurkuma
só
4 evőkanál olaj
A sült zöldségekhez:
40 dkg fejeskáposzta
2 db nagy sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál oliva olaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
só
*
Elkészítés:
A hajdinát és a sárgaborsót másfélszeres mennyiségű vízbe egy éjszakára beáztatjuk, és hűvös helyre tesszük.
Másnap átöblítjük valamivel több vizet öntünk rá, mint ami ellepi és botmixerrel így nyers állapotában addig mixeljük, míg palacsintatészta sűrűségű lesz. Kb 6 perc.
Ezután sózzuk, beleszórjuk a kurkumát , jól elkeverjük és a sütésig félre tesszük.
A hagymát megpároljuk az olajon, beletesszük a zöldségeket, pároljuk, majd 2 evőkanál vizet öntünk alá, hogy le ne égjen. Ha roppanósra párolódott nagy lángon állandó keverés mellett kicsit megpirítjuk.
Ezután a palacsintasütőben egy kanál olajon mint a palacsintát, aranysárgára sütjük a tészta mindkét oldalát.
Ha megsült teszünk bele a sült zöldségből és tálaljuk.