Hozzávalók:
Sült uborka
Hozzávalók:
50 dkg uborka, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, fél dl étolaj, 1
teáskanál őrölt paprika, kávéskanálnyi őrölt bors, 2 dl tejföl, másfél evőkanál
liszt.
*
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, besózzuk, és ebben 15 percig állni hagyjuk.
A fokhagymát meg tisztítjuk, és lereszeljük.
A kaprot apróra vágjuk.
Kevés étolajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, ízesítjük őrölt p aprikával, majd belekeverjük a kicsavart, gyalult uborkát.
Megszórjuk őrölt borssal, és fedő alatt összepároljuk.
A habaráshoz a tejfölt liszttel, és kevés vízzel csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a sült uborkát.
Összeforraljuk, ha szükséges még ízesítjük.
Tálaláskor vágott kaporral megszórjuk.
Pirítós kenyérrel, tálaljuk