Hozzávalók:
10-12 szelethez:
A tésztához:
22 dkg liszt
14 dkg vaj/margarin
2 dkg kakaópor
7 dkg porcukor
1 egész tojás
A töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg tejföl
10 dkg porcukor
1 citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
3 egész tojás
5 dkg puha vaj/margarin
2,5 dkg liszt
A díszítéshez:
20 dkg friss ribizli
1 csomag piros tortazselé
*
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez egy tálban összemorzsoljuk a lisztet, kakaóport és a porcukrot a vajjal, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. Az alját megszurkáljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, míg a tölteléket elkészítjük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, ha szükséges, a túrót előtte szitán áttörjük. A keveréket a tésztára halmozzuk, és 150 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
Ha teljesen kihűlt, a tetejét beborítjuk a ribizliszemekkel, majd a tortazselét a zacskón lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a ribizliszemekre öntjük.
Hagyjuk megdermedni, utána szeletelhető.
Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye c. könyv