Hozzávalók:
50dkg kg túró
10 dkg cukor
1 tojás
2 zsömle
1 vaníliás cukor
5dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
5evő kanál zsemlemorzsa
Öntet:
2 dl tejföl
3 ek. cukor
2 tojás
vaníliás cukor
tej az áztatáshoz
Tetejére:
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál cukor
vaj a piritáshoz
*
Elkészítés:
A mazsolát és zsömlét tejbe áztatom.
Az áztatott zsömlét kicsavarom, a többi hozzávalóval összekeverem, végül a tojást és a morzsát is hozzáadom. Egy jénait jól kivajazok, nagy gombócokat készítek a masszából, amit leöntök a tejföl, tojás, cukor, vaníliás cukor keverékével és előmelegített sütőben 160 fokon szép pirosra megsütöm.
Közben egy serpenyőben vajat, zsemlemorzsát és cukrot teszek, amit kevergetve megpirítok. A cukor közben egy kissé karamellizálódik és a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Ezt rászórom a tetejére (mielőtt sülni teszem)
Lehet bármilyen gyümölcsszósszal is tálalni !