Sült töltött őszibarack dióhabbal.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gizi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Sült töltött őszibarack dióhabbal.

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 db félbevágott őszibarack (befőtt)
10 dk cseresznye befőtt (kimagozva)
1 cs vaníliás cukor
őrölt fahéj
3 tojás fehérje
10 dk porcukor
10 dk darált dió
4-5 db babapiskóta

*

Elkészítés:

A babapiskótát lereszelni, és a kimagozott, apróbb darabokra vágott cseresznyével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni és ráültetni a felezett őszibarackokat.(az aljára kis talpat vágni, akkor nem fog eldőlni)
A barackokba tölteni a cseresznyés masszát.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a darált diót. Végül a megtöltött barackok tetejére kis halmokat tenni.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütni még a hab szép piros lesz.
Még melegen tálalni.

Sült töltött őszibarack dióhabbal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült töltött őszibarack dióhabbal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!