Sült töltött gomba-saját recept

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 db sampinyon
3 db diétás virsli-legjobb baromfiból
3db kellevél
1 közepes hagyma
4 gerezd fokhagyma
a sampinyonok szárai
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olaj
tengeri só
1dc főzőtejszín

*

Elkészítés:

A hozzávalók annyira illenek egymáshoz számomra , hogy kár lenne ezt a receptet másoknak is nem kipróbálni.
A megtisztított gombafejekből kiemelem a rövid kis szárukat  , a fejeket  az üreges felükkel felfelé egy kiolajozott tűzálló tálra helyezem, és megtöltöm a következő töltelékkel:
Az apróra vágott hagymát , fokhagymát,  gombaszárakat, a kelleveleket, és a szintén apróra vágott virslit, a szójaszósszal egy kevés sóval az olajon egy kissé megpárolom.A gombafejeket megtöltöm ,a felmaradó tölteléket a gombák közé szórom .  A tejszínnel  a gombafejeket meglocsolom, és alufólia alatt, sütőben  addig sütöm amíg a folyadék a tálból szinte majdnem eltűnik.
Petrezselymes vegetás rizs illik hozzá.

Sült töltött gomba-saját recept