Hozzávalók:
Az alaphoz:
6 db keményre főtt tojás-fehér része
2 db (nyers) tojásfehérje
Csipetnyi só
Őrölt fehér bors
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávés kanál édes nemes paprika őrlemény
Kis maroknyi apróra vágott snidling
Töltelék:
6 db főtt tojás sárgája
2 db nyers tojás-sárgája
1 evőkanál puha vaj
Só
Őrölt fehér bors
1 kávés kanál mustár
*
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütő fóliával/papírral bélelünk, félre tesszük.
Keményre főtt tojásokat szétválasztjuk sárga és fehér részre.
Tojás fehérjét csipet sóval habbá verjük, majd a lisztben elkevert piros paprika őrleménnyel óvatosan elkeverjük.
Hozzá adjuk az apró darabokra vágott főtt tojás fehérjét, snidlinget, fűszerezzük, és olíva olajjal lazítjuk.
A masszát sütőpapíros lemezre simítjuk (20 x 30 cm) és forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt megsütjük.
Eközben a töltelékhez, a főtt tojás sárgáját villával összenyomjuk, nyers tojás sárgájával, vajjal simára keverjük, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mustárral kissé pikánssá tesszük.
A megsült tészta hosszanti feléhez kanalazzuk a tölteléket és a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd újabb 8-10 percre sütőbe vissza toljuk.
Sütőből kivéve a papírba tekerve hagyjuk langyosra hűlni.
Szeletelve tálalhatjuk, friss salátával, vagy szendvicsbe, akár főzelék mellé lehet feltét is.