Hozzávalók:
1 kg fagyasztott pangasius filé,
só, őrölt bors,
tej,
3 gerezd fokhagyma,
liszt, őrölt piros paprika,
olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
A halat kiolvasztom, a levet leöntöm róla.
Tapasztalatom szerint, a felolvasztás után a halnak mindössze nettó 80%-a marad az eredeti súlyának.
A fokhagymát összenyomom, majd összekeverem a tejjel, amibe a halszeleteket teszem, és egy éjszakára hűtőbe rakom.
Másnap a halat leszűröm, papírtörlővel leitatom, és megsózom, megborsozom, valamint paprikás liszt keverékében megforgatom.
Forró, bő olajban kisütöm mindkét oldalán, 3 – 3 perc alatt.
Ennyi elég a hal készre sütéséhez.
Illenek hozzá a különféle gyümölcsös, vagy mustáros mártások, valamint a párolt, zöldséges rizs, és a krumplipüré is köretként.