Sült sertés pecsenye fokhagymásan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Sült sertés pecsenye fokhagymásan

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 személyre
2  kg  malaccomb és tarja vegyesen
6  gerezd fokhagyma
1 tk köménymag
2,5 evőkanál só
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
3 tk Horváth Rozi magyaros fűszer
15 dkg házi zsír
1 bögre víz

*

Elkészítés:

A Húst szép méretes szeletekre vágom ez kb 12 szelet ,így mindenkinek jut 2-2 szelet .
Jól megmosom ,besózom  ,borsozom .A Kacsasütőmben szépen elhelyezem a házi zsírt majd erre fektetem a hús szeleteket. Rászórom a köménymagot és a fűszer keveréket ,majd a bögre vízet .
Picit így párolom a sütőben ,egyszer kétszer a szeleteket megforgatom közben még lehet a fűszerrel ízesíteni.Ez úgy 20 perc idő . Majd mikor majdnem fél puha a husi akkor a fokhagymát rákarikázom .Ezt azért kell így hogy a fokhagyma nehogy megégjen. Kb még így sütöm 20 percig ha elfogyna a víz pótolható .Majd 20 perc után leveszem a fedőt és picit ropogósra sütöm . 50 -60 perc alatt készen van.
Ha kész van egy finom puha ízletes pecsenyét kapunk amit krumplipürével tálaltam és hozzá salátát házi savanyút kínáltam .

Sült sertés pecsenye fokhagymásan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült sertés pecsenye fokhagymásan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!