Sűlt savanyú káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dk savanyú káposzta,
4 szelet mangalica fehér szalonna,
kb 15-20 dk házi füstölt szalámi,
4-5 szelet kolozsvári húsos szalonna
2 ek zsír

*

Elkészítés:

Egy jénaiba, zsírt teszek olvasztva, egy réteg savanyú káposzta, rá a mangalica szalonna beirdalva és egy kevéske szalámi, hogy mindenhol legyen valami.
Majd újabb réteg káposzta, rás a kolovvári szalonna szeletelve, beirdalva, rá ismét káposzta és arra a szalámi karikák, vagy ahogy sikerül.
Majd újra a káposzta, rá a jénai teteje és mehet a sütőbe.
Teljes lángon sütöttem (ill hőlégkeveréssel a középső rácson) Majd mielőtt kivettem volna 5 percig fedő nélkül.
Héjjában főtt krumplival.
Isteni finom reggelink volt.
Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!

Sűlt savanyú káposzta