Hozzávalók:
2 szép felső pulykacomb
fűszerkeverék ,só,bors,
4-5 gerezd fokhagyma
húsos paprika
3-4közepes fej hagyma
.-egy csésze rizs –
1 közepes fej lilakáposzta
zsiradék a tepsi kenésére
1 pohár fehér bor
*
Elkészítés:
-a pulyka combokat előkészitjük. sózzuk.borsozzuk .csirke fűszerkeverékkel bedörzsöljük
a tepsit kikenjük zsiradékkal
-combokat szépen elhelyezzük a tepsiben
-megszorjuk az aprora darabolt fokhagymával ,a ketté vágott hagymákkal + a paprikákat a tetejére karikázzuk
-kevés vizet öntünk alá +,meglocsoljuk az 1 pohár fehér borral
-fóliával betakarjuk és 40-50 percig sütjük
-a fóliát eltávolítjuk és addig sütjük amég szép piros nem lesz
-elkészitjük a rizs köretet
egy csésze rizst megmossuk ,pici zsiradékon megfuttatjuk
.feltöltjük 2 csésze vízzel ,só+ bors
-puhára főzzük
párolt káposztával tálaljuk