Hozzávalók:
Kb.1.5kg pulyka felsőcomb
1fej káposzta
0.5kg tészta
szárnyas fűszerkeverék
fokhagyma
zsír
cukor
bors
*
Elkészítés:
A pulykacombot befűszerezem,bevagdosom picit és fokhagymát tömködök a résekbe. Tepsibe teszem zsírt teszek alá és másfél órán keresztül a sütőben tartom. Minimum 1órán át letakarva,utána pirítgatom már. A tésztát kifőzöm félre teszem. A káposztát lereszelem,besózom,majd kinyomkodom Zsíron karamellizálom a cukrot,de épp csak egy fél marékkal. Erre dobom rá a káposztát és arany sárgára vagy barnára pirítom,ki hogyan szereti. Borssal,sóval ízesítem. Végül összekeverem a tésztával és azzal is átpirítom. A pulykacombbal tálalom. A maradék káposztástésztát jól megcukrozva desszertként fogyaszthatjuk.