Hozzávalók:
2 pulyka felső comb,
1 fej fokhagyma, gerezdekre bontva, meghámozva, a nagyobb gerezdek hosszában félbevágva,
só, frissen őrölt bors,
őrölt pirospaprika,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A fokhagymát gerezdekre bontottam, meghámoztam, majd hosszában kettévágtam.
(a vágás miatt aromája jobban kioldódik a húsban ) A comb bőrét körben bedörzsöltem étolajjal, sóztam, és borsot őröltem rá, kicsit megpaprikáztam.
Keskeny pengéjű csontozó késsel lyukakat szúrtam bele, és minden lyukba fokhagymát nyomtam addig, míg a fokhagyma el nem fogyott.
Mindkét combba, sikerült egyenletesen elosztani a fokhagymát.
Sütőtálba téve, nagyon kevés vizet töltöttem alá, és lefóliázva előmelegített sütőbe tettem.
Alsó-felső sütéssel sült 20 percig, majd a fóliát levéve kicsit megpirítottam rajta a bőrt.
ezzel kicsit ropogós, és szép színű lett.