Sült Pecsenyekacsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Sült Pecsenyekacsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1 db pecsenye kacsa (2kg )
·         2 tk só
·         1tk  Majoranna
·         1 tk őrölt bors
1,5 dl víz

*

Elkészítés:

A kacsát megtisztítjuk, alaposan megmossuk. Kívül-belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.
. A kacsát tepsibe tesszük majd a vízet aláöntjük  .zsíradékot nem kell mert finom levet fog engedni .
A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe tesszük 1-1,5 órára. Levesszük a fóliát, és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
Párolt lilakáposztával és bakonyi krumpli gombóccal tálaltam .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,
www.toldifuszer.hu )
http://www.receptlap.hu/recept/parolt_kaposzta__9196
http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197

Sült Pecsenyekacsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült Pecsenyekacsa