Hozzávalók:
Sült paradicsomos szósz-ahogy én készítem télire!
Próbáld ki a következő receptet, ha nem szeretsz hagyományos módon paradicsomot befőzni,az ötletet az interneten találtam.
Fotók a sajátom.
Hozzávalók:
1 nagy gáztepsi-mert ennek nagysága határozza meg a mennyiségeket, amit hozzzávetőlegesen adok meg, mert az ötletet én is az interneten találtam.
*
Elkészítés:
Tehát a tepsi alját vékonyan kikenem olivaolajjal, karikára vágott hagymával megszórom, /kb fél kg/, következő réteg szeletelt paprika, ezt már kicsit megsózom, kevés borssal, bazsalikommal, majoránnával, oregánóval meghintem, kevés kakukkfüvet is szórok rá, Ennek a tetejére rakom a 8 szeletkére vágott, de egyben hagyott paradicsomszemeket, fejjel lefelé téve.
Meglocsolom kevéskeolivaolajjal, sütőbe teszem, addig sütöm.
míg a paradicsom jól összefonnyad.
Ekkor kiszedem, kicsit hülni hagyom, majd az egészet aprítógépbe rakom, és jól összevágatom.
Kb.
0, 5-0, 8 cm-es paradicsomhéjak maradnak benne, ha nem szereted, passzírolom átangedheted, de mint tudjuk egészséges a rostos táplálkozás!
Utána az igy nyert masszát átfózöm lábasban, üvegekbe töltöm, 6-8 csepp greape cseppet teszek rá lezárás előtt, dunsztba teszem 1 napra.
Finom füszeres szósz lesz belőle, amit magában is lehet tésztával fogyasztani.
Próbáld ki!