Sült pangasiusfilé olivabogyós hagymaraguval.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 szelet pangasiusfilé

2 evőkanál  szójaszósz
1 mokkáskanál bors
1/2 citrom leve
3 evőkanál olaj
2 db tojásnagyságú vöröshagyma
5 db vékony újhagyma
15 db olivabogyó
5 dkg vaj
1 teáskanál szárított oregánó

*

Elkészítés:

A halszeleteket meglocsolom a citrom levével,picit megsózom /vigyázva, mert a szójaszósz is sós!/, meghintem a bossal, majd meglocsolom a szójaszósszal. Nem árt, ha egy óra hosszára visszateszem a hűtőbe.
Közben elkészítem a hagymaragut. A meghámotott vöröshagymákat szép vékony szeletekre felvágom, az újhagymát ferdén, kb. 1 cm-es darabokra.
Az 5 dkg vajban megpárolom a vöröshagymát, amikor már majdnem pirul,. közé dobom az újhagyma darabokat és a félbevágott olivabogyókat. Megsózom és 2-3 evőkanál vízzel összerottyantom. Mielőtt levenném a tűzről hozzákeverem az oregánót.
A halszeletekhez felforrósítjuk az olajat és mindkét oldalukat megsütjük. Sült , vagy petrezselymes krumplival tálaljuk, a hagymaragut halmozzuk a halszeletekre!.

Sült pangasiusfilé olivabogyós hagymaraguval.