Hozzávalók:
1,5kg sertés oldalas,fokhagymás füszerkeverék,2dl olaj,2 gerezd fokhagyma,1dl viz,2 evkanál sertés zsír.fólia
A töltelékhez: 4 db
*
Elkészítés:
A töltelék elkészítése:A zsemléket és a kenyeret,megáztatom,jól kinyomkodom szürőkanálon keresztül.A hagymát felapritom és a kkanál olajon megfuttatom és hozzáadom az áztatott és kinyomkodott zsemlékhez,hozzáütöm a tojásokat,füszerezem,sóval,örölt borssal,vágott petrezselyemmel és összekeverem.Kizsírozott tepsibe beleszórom a két kanál morzsát ésbeleöntöm a töltelék masszát.Tetejét is megszórom morzsával,meglocsolom féldl olajjal és megsütöm forró sütőbe.
Az oldalast jól megmosom hideg vízben és bepácolom a fokhagymás füszerkeverékkel:Egy tálba 2dl olajat öntök,beleszórom a fűszerkeveréket és a húsokat beleforgatom és 1 órát állni hagyom.
A tepsit kizsírozom belerakom a húsokat aláöntök 1dl vizet,lefóliázom és forró sütőbe teszem 1 órát lassan 150fokon párolom,majd a húsokat megforgatom,rádobok fokhagyma gerezdeket és újra visszateszem kb 40 percre,majd a fóliát leveszem és még 15-20 percig színt adok az oldalasnak.Ha kész hústálra szedem, a zsírját kislábasba öntöm és beforralom kb 10 percig.Ezzel locsolom meg tálaláskor a húst,hogy szép fényes legyen.,


