Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
2 db nagyobb fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
8 db nagyobb fej gomba
1 ek zsír
1 kg burgonya
*
Elkészítés:
Feldaraboljuk az oldalast, beszórjuk a fűszerekkel, sózzuk és betesszük a zsírral kikent tepsibe.
Rászórjuk a karikára vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, öntünk alá 1/2 dl vizet, fóliával letakarjuk, és betesszük a sütőbe.
60 percig sütjük fólia alatt 180 fokon, majd levesszük a fóliát, és még 30 percig sütjük, közben többször megforgatjuk a húsokat.
A gombákat az utolsó 20 percben tesszük a hús mellé.
Amíg a hús sül, megfőzzük a burgonyát, és amikor kész, lemerünk néhány kanálnyi zsírt a hús alól, a megsült hagymák egy részét is kivesszük és összeforgatjuk a főtt burgonyával.
Céklasalátával tálaljuk.