Sült oldalas fokhagymásan

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Sült oldalas fokhagymásan

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1/2 kg  oldalas
·          15dkg sertés zsír
·         6-8 gerezd  fokhagyma
·         1 kk őrölt fekete bors
·         1 kk őrölt köménymag
·         1,5dl víz

*

Elkészítés:

1.    A megtisztított oldalast sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és a 1,5dl  vizet alá öntjük  illetve a sertés zsírt mellé rakjuk .
2.    A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk, egy-kettő mehet a tetejére is. A tepsit alufóliával lefedjük és bedugjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elsült a víz a hús alól, pótoljuk.
3.    Egy óra elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. picit megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges (jó, ha van alatta víz rendesen, mert ebből lesz a finom szaft).
4.       A kész oldalast főzelékkel  illetve önmagában finom kenyérrel is fogyaszthatjuk
Tipp :Azért szoktam sertés zsírral készíteni  mert így utána  ,finom  sült hús  zsírunk lesz
amit kenyérre kenve  szívesen fogyaszt a család .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Sült oldalas fokhagymásan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült oldalas fokhagymásan

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!