Hozzávalók:
· 1 piros húsú paprika
2 sárgarépa
· 1 sárga húsú paprika
· 2 kicsi cukkini
· 1 padlizsán
· 1 hagyma
· 4 gerezd fokhagyma
· 4-5 ek olívaolaj
· 1 ág rozmaring
· 2 ág kakukkfű
· 4 közepes paradicsom
· 2 szem krumpli
· só
·
bors
150 g feta sajt (elhagyható)
*
Elkészítés:
1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt, sárgarépát kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk.
2. A fokhagymát apróra vágjuk, elvegyítjük az olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a zöldségekre öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az egészet jól összekeverjük.
3. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 30-40 percig sütjük.
4. Közben a paradicsomok héját lehúzzuk, negyedeljük, a magokat kiszedjük, majd gerezdekre vagjuk. 15 perccel a sütési idő letelte előtt a zöldségekhez forgatjuk a paradicsomot, majd tovább sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, rámorzsoljuk a feta sajtot és tálaljuk (elhagyható)
Bármilyen sülthöz kiváló köret, de önmagában is egytálétel. Tzatzikivel görög ételkülönlegesség, de tálalhatjuk friss salátával, kovászos uborkával is.