Sült Libamáj alma ágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Sült Libamáj alma ágyon

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók négy személyre: 60 dkg

*

Elkészítés:

Sült Libamáj alma ágyon
Hozzávalók négy személyre: 60 dkg hízott libamáj, 4 db savanykás alma, 3 evőkanál  olaj, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál méz  darált feketebors, bazsalikom
Szeleteljük fel a libamájat úgy, hogy személyenként három kisebb szelet legyen. Daráljunk rá feketeborsot és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olajat, majd tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja.
Mossuk meg alaposan az almákat, vágjuk le a tetejüket és az aljukat, majd magházukat egy éles késsel vagy teáskanállal vájjuk ki. Kenjük be kívül és belül olvasztott vajjal, majd a mézzel. Tegyük egy sütőlapra, és forró sütőben 150 fokon süssük 10-15 percig.
Forrósítsuk fel a maradék olajat egy nagy serpenyőben, majd helyezzük bele a befűszerezett libamájszeleteket. Közepes lángon süssük mindkét oldalát pirosra. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor a legfinomabb, ha a közepe rózsaszín marad.
Krumpli pürével  tálalom  ,a megsült almára  rakom a libamájat  .
Nagyon finom   ínyenc étel  .

Sült Libamáj  alma ágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült Libamáj alma ágyon