Sült libacomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Sült libacomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

4db szép libacomb
1-2 evőkanál só
pici víz alá

*

Elkészítés:

1.    Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.
2.    A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb.35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.
3.    Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.
4.    Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percetmég visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.

Sült libacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült libacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!