Sült, kacsacomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Sült, kacsacomb

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 db kacsacomb,
só, frissen őrölt bors.

*

Elkészítés:

A kacsacombokat előző este besóztam, borsoztam, kevés olíva olajjal bedörzsöltem, és éjszakára a hűtőbe tettem.
A combokat forró serpenyőben a bőrös felével elkezdtem sütni.
Kevés száraz bort öntöttem alá.
3 perc után megfordítottam, és fedő alatt sütöttem tovább újabb öt percig.
Kevés mustárt dörzsöltem rá, majd előmelegített sütőben fólia alatt sütöttem 20 percig.
A bőrös fele került felülre, és kevés víz alá.
A végén a fóliát levéve, kicsit megpirítottam a tetejét felső sütéssel.
Szép ropogósra sült a bőre.
Mellé mazsolás, eperboros párolt káposztát tálaltam, amit külön receptben írtam le.

Sült, kacsacomb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült, kacsacomb