Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
6 db kacsa szárnytő

őrölt fekete bors
méz 1 evőkanál
2 ek kacsazsír
2-3 gerezd fokhagyma
Párolt káposzta:
0,5 db fehérkáposzta
1 ek kacsazsír
1 db vöröshagyma
1 tk cukor
1 tk fehérborecet
1 mk köménymag
0,5 dl fehérbor

őrölt fekete bors

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Elkészítés:
A kacsa szárnytőket sózom, borsozom,  fokhagymával bekenem locsolok rá mézet.
A káposztát legyalulom. A hagymákat darabolom.
Egy tepsit kacsazsírral kikenek, rárakom a kacsa szárnytő darabokat, ezekre is teszek zsírt. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Egy serpenyőben megpirítom a köménymagot, kacsazsírt adok hozzá, ezen megdinsztelem  a hagymákat, cukorral karamellízálom. Beleteszem a káposztát. Ráöntöm az ecetet, fűszerezem, s így párolom, a vége felé ráöntöm a bort is.

Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült kacsa szárnytő fehérboros párolt káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!