Sült Kacsa mell lila káposztával tört burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

IlonaB

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 1,20 dkg kacsa mell, só, bors,( nekem ennyi volt)
Lilakáposzta: 1 kg lilakáposzta, 1 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só , ecet ízlés szerint kevés cukor. Őrölt kömény

*

Elkészítés:

Elkészítése: Egyszerűen sózzuk és borsozzuk bőven a húst mindkét oldalát, a bőrt irdaljuk jó sűrűn, hogy alá is bejussanak a fűszerek Közepesen erős láng felett hevítsünk fel egy serpenyőt és tegyük bele a kacsa mellet bőrös oldalával lefelé.
Kíméletesen süssük 8-10 percig, amíg a zsír kiolvad és a bőr elkezd pirulni.
Tegyük át egy tepsire vagy hőálló tálba, továbbra is bőrös oldalával lefelé és 220 fokra előmelegített sütőben süssük további 8 percig.
Fordítsuk meg a húst és így is süssük 8 percig, ha rozé mellet szeretnénk, 10-12 percig, ha jobban szeretnénk átsütni.
.