Hozzávalók:
1 db kacsa…
5 db nagy vöröshagyma..
2 evőkanál méz….
.ízlés szerint só……
1 db babérlevél..
egy csipet őrölt fehér bors..
provanci fűszer.
1kg krumpli
*
Elkészítés:
canard rôti avec sauce à l’oignon
sült kacsa hagymamártással
a kacsát feldaraboljuk besózzuk és szép ropogósra megsütjük..
a hagymát megpucoljuk és felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk majd épen hogy ellepje annyi vízzel felöntjük… beletesszük a fűszereket és lassú tűznél teljesen puhára főzzük… ha marad lé akkor leszűrjük..kivesszük a babérlevelet és bot mixerrel pépesítjük hozzáadjuk a mézet és azzal felforraljuk.
a kacsa mellé adjuk
és kockára vágott tepsiben fóliával betakart sült krumplival tálaljuk amit kevés olajjal és egy csöpp vízzel készítünk el tetejét megszórjuk provanszi fűszerrel………