Hozzávalók:
hozzávalók
1 db kacsa…4 db nagy vöröshagyma.. 2 evőkanál méz…..ízlés szerint só……1 db babérlevél.. egy csipet
őrölt fehér bors….
*
Elkészítés:
sült kacsa hagymamártással
..
a kacsát feldaraboljuk besózzuk és szép ropogósra megsütjük..
a hagymát megpucoljuk és felszeleteljük és kevés olajon megfuttatjuk majd épen hogy ellepje annyi vízzel felöntjük… beletesszük a fűszereket és lassú tűznél teljesen puhára főzzük… ha marad lé akkor leszűrjük..kivesszük a babérlevelet és bot mixerrel pépesítjük hozzáadjuk a mézet és azzal felforraljuk.
a kacsa mellé adjuk és kockára vágott tepsiben fóliával betakart sült krumplival tálaljuk amit kevés olajjal és egy csöpp vízzel készítünk el tetejét megszórjuk provanszi fűszerrel………