sült kacsa hagyma ágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dézi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

sült kacsa hagyma ágyon

sült kacsa hagyma ágyon

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 egész kacsa ( vagy csak 5  comb )
5 fej vörös  hagyma

magyaros füszer keverék
kevés szólya szósz

*

Elkészítés:

A meg pucolt kacsát szét darabolom, a sóval és a magyaros fűszer keverékével jól bedörzsölöm.( az aprolékját félre teszem, azt káposztába szoktam tenni.)
hagyom 1-2 órát állni. A hagymát megpucolom , vastagabb csíkokra vagdalom.
Mázas cserép edényt beáztatom 20 percre.
A cserép edény aljába terítem a hagyma felét, rárakom a kacsahúst ( én csak a combot a mellet ,szárnyát, és a farcsikját is  bele teszem  mert én nagyon szeretem a csontossát) majd ráteritem a maradék hagymát.
Lefedem a cserép edény tetejével és sütöm.
Ha a hús puha leveszem a tetőt és meglocsolom szója szósszal,majd  sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütöm.( Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a húsi tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább amíg megnem puhul a burgonya és a husi.Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit és a burgonyát.Isteni finom lesz úgy is ).

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

sült kacsa hagyma ágyon