Hozzávalók:
1 egész kacsa ( vagy csak 5 comb )
5 fej vörös hagyma
Só
magyaros füszer keverék
kevés szólya szósz
*
Elkészítés:
A meg pucolt kacsát szét darabolom, a sóval és a magyaros fűszer keverékével jól bedörzsölöm.( az aprolékját félre teszem, azt káposztába szoktam tenni.)
hagyom 1-2 órát állni. A hagymát megpucolom , vastagabb csíkokra vagdalom.
Mázas cserép edényt beáztatom 20 percre.
A cserép edény aljába terítem a hagyma felét, rárakom a kacsahúst ( én csak a combot a mellet ,szárnyát, és a farcsikját is bele teszem mert én nagyon szeretem a csontossát) majd ráteritem a maradék hagymát.
Lefedem a cserép edény tetejével és sütöm.
Ha a hús puha leveszem a tetőt és meglocsolom szója szósszal,majd sűrűn locsolva a saját zsírjával szép pirosra sütöm.( Ha valaki szereti, amikor félig megpuhul a húsi tehet az edénybe burgonyát is negyedelve és úgy sütheti tovább amíg megnem puhul a burgonya és a husi.Tetőlevétel után úgy is lehet pirítani a husit és a burgonyát.Isteni finom lesz úgy is ).