Sült hagymás vér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Sült hagymás vér

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg abált disznóvér
2 közepes db vöröshagyma
10 dkg disznózsír
fűszerpaprika ízlés szerint
2 tk majoranna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen örölt)

*

Elkészítés:

A hagymát ízlés szerint felvágjuk /kocka, félfő, karika/.
A zsírt felhevítjük, rádobjuk az egyik hagymát és megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát.
A felkockázott abált vért beleöntjük, sózzuk, megszórjuk majorannával és kevergetve főzzük.
10 perc után rátesszük a megmaradt hagymát, frissen őrölt borsot és addig főzzük, amíg elfő róla a víz /zsírjára sül/ és a hagyma már puha, de még nem főtt szét, a vér pedig megkeményedik kicsit.

Sült hagymás vér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült hagymás vér