Hozzávalók:
4 szelet csirkemell,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,
1 kiskanál mustár,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés petrezselyem zöld,
só, és frissen őrölt bors,
kevés szerecsendió reszelve.
*
Elkészítés:
A csirkemellet folpack közt kikloffolom, vigyázva, hogy ne verjem szét !
Mindkét oldalán enyhén megsózom, borsozom, majd kevés olajon megsütöm.
A hússzeleteket kiveszem a serpenyőből, majd a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinsztelem ugyanabban az edényben.
Kevés száraz fehérbort öntök hozzá.
Hozzáadom a reszelt sajtot, a tejszínt, és mártást készítek állandó kavargatás mellett, majd felforralom.
Sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet, a reszelt szerecsendiót, és a mustárt is.
A csirkemellet a sajtszósszal, és párolt rizzsel tálalom.
(más köret is választható hozzá ) Reszelt sajtot is adok mellé.