Sült csirkemáj lisztbe forgatva

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

csirkemáj lisztbe forgatva

Elkészítés lépései:

  1. Amennyiben szükséges, tisztítsuk meg a csirkemájat.
  2. Tegyük egy tálba a lisztet, majd forgassuk bele a májat.
  3. Egy jénai tálba tegyünk kevés olajat, majd helyezzük bele a májdarabokat.
  4. Alufóliával lefedve süssük 20 perccig, majd vegyük le a fóliát és további 15 perig pirítsuk.
  5. A végén tehetünk rá egy kevés sót, borsot ízlés szerint.
  6. Tejfölös uborkasalátával és rizzsel tálaljuk.

Egy egyszerű és laktató fogás, amit melegen főételként, hidegen pedig akár szendvicsfeltétként is élvezhetünk. Szaftos, puhára sült máj, finom ropogós kérgével – kevés hozzávalóból, mégis változatosan tálalható.