Sült csirkecomb magyaros fűszerel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Sült csirkecomb magyaros fűszerel

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         7-8  db csirkecomb
·          3-4 gerezd  fokhagyma
·          kb 1,5 kg burgonya
·         3 kanálnyi olívaolaj
·         1 tk só,
·          1 kk  őrölt bors,
·          1 tk  grill fűszerkeverék
·         1 tk magyaros sült fűszerkeverék
·         10-12 szem  gombafej

*

Elkészítés:

1.    A csirkecombokon rajta hagyjuk a bőrét, úgy besózzuk.
2.    Egy magasabb tepsibe (én kacsasütőbe tettem) tesszük a combokat, szépen elrendezve, de előtte jól kiolajozzuk a tepsit.
3.    A combokat meglocsoljuk olívaolajjal, és fűszerezzük. A fokhagymát a combok közé tesszük, és a tepsire tesszük a tetejét .
4.    A burgonyát karikára  vágjuk a gombát megtisztitjuk és egészben hagyjuk .sütőpőapírral bélet tepsire helyezzük, olívaolajjal meglocsoljuk és sózzuk.
5.    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a combos tepsit felülre tesszük.
6.    A burgonyás tepsit az alsó polcra tesszük, és  így sütjük. A combokról 35 perc után levesszük a kacsasütő tetejét , , és még sütjük kb. 25 percig.
7.    A combokat forgassuk, és locsoljuk. Mire a combok megsülnek, a burgonyás gombás egyveleg  is kész lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )
Én ecetes saláta mixet készítettem hozzá
íme a recept
http://www.receptlap.hu/recept/salata_mix_ecetesen__9447

Sült csirkecomb magyaros fűszerel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült csirkecomb magyaros fűszerel