Sült csirkecomb almával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Sült csirkecomb almával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Nagycsaládos anyukaként néha muszáj olyan recepteket készítenem, ami egyszerű és gyorsan megvan.
Én paleozok, ezért a köret önmagában az alma, de a férjemnek azért készítettem hozzá rizibizit.
A tálalás is önmagában készült, mivel nem állná meg a helyét paleoban, ha nem megengedett köret lenne tálalva.
4 farrészes csirkecomb megtisztítva
kedvenc fűszersó, vagy só,bors,tört pirospaprika, majoranna, kinek mi az ízlése
2 piros alma (idared)
pici zsír a tepsi aljának kikenéséhez
Köret nem paleosoknak: pl. rizibizi

*

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítom és a zsírosabb darabokat levágom róla, nem szeretem. A tepsi alját pici zsírral kikenem, majd megfűszerezem a csirkecombokat. Az almákat elnegyedelem, de félbe is lehet hagyni, aztán belehelyezem az almákat és a csirkecombokat a tepsibe. Nagyon pici vizet öntök alá. Fóliával lefedem. Előmelegített sütőben sütöm 200 fokon kb. 50 percig, megnézem, hogy megpuhult-e már a comb, aztán leszedve a fóliát hagyom pirulni mindkétoldalát.
Ezt önmagában is tálalhatjuk az almával. Én nagyon szeretem, sokat csinálok magamnak, de a férjemnek köretként rizibizi.

Sült csirkecomb almával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült csirkecomb almával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!