Sült csirke zöldségágyon

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Sült csirke zöldségágyon

Recept leírás:

Hozzávalók:

fagyasztott zöldségkeverék
pár fej gomba cikkekre vágva
néhány csirkeszárny(vagy bármilyen csirkehusi)
fűszersó, delikát
2-3 dkg vaj
reszelt sajt

*

Elkészítés:

A tepsi aljába beletettem a mexikói zöldségkeveréket és az összevagdalt gombát. Megszórtam delikáttal, rámorzsoltam a vajat,jól összeforgattam, és a tetejére tettem a befűszerezett csirkeszárnyakat. Letakartam fóliával, és betettem kis lángon a sütőbe egy órára párolódni. Mivel a zöldség fagyasztott volt, és a gomba is elég sok nedvességet enged, így nem kellett alá vizet önteni. Az a pici vaj is csak azért került rá, hogy ízesebb legyen a zöldség. Egyébként ha húst sütök, nem szoktam olajat vagy zsírt tenni alá, csak egy kis vizet. Mindig lefedem fóliával a sültet, és így tökéletesen megpárolódik, majd fólia levétele után megpirul a hús anélkül, hogy plusz kalóriákat vinnénk bele zsírral vagy olajjal. Érdemes kipróbálni!
Visszatérve a receptre.-)Miután a fóliát levettem, pár percig nagyobb lángon hagytam, hogy elpárologjon a még meglévő folyadék alóla, majd a húsok tetejére reszelt sajtot szórtam, és visszadugtam annyi időre, hogy a sajt szépen megolvadjon.
Egy olyan napon készítettem először, amikor már nagyon nem tudtam kitalálni, mit tegyek az asztalra ebédidőbenGyorsan összedobható étel, egészséges és finom! 🙂
A zöldségek pedig a fantáziánk és ízlésünk szerint variálhatóak.

Sült csirke zöldségágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült csirke zöldségágyon

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!