Sült csirke, pikáns ananásszal Tante Fanny tésztáb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Sült csirke, pikáns ananásszal Tante Fanny tésztáb

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs. Tante Fanny leveles tészta (270gr és 540 gr)
6 db csirke comb és mell vegyesen
10 dkg gomba
6-8 dkg reszelt füstölt sajt
1 csomag petrezselyem,
só, bors
4 evőkanál darabolt ananász befőtt
2 evőkanál kókusz reszelék
2 evőkanál szója szósz
Só, bors, chili/Cayenne bors
Olíva olaj

*

Elkészítés:

A Tupperware Konyhai Mindenttudóban vágjuk apróra a gombát és a Tupperware Turbó aprítóban pedig a petrezselymet.
A Konyhai malommal reszeljük le a füstölt sajtot.
Bőrözzük le a combokat és készítsük őket elő a sütéshez.
Fűszerezzük sóval és borssal, majd vágással lefelé Mesterszakács Nyeles Serpenyőben süssük elő.
2-3 perc után a másik oldalát is süssük meg.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A fűszeres-szaftos olajban pároljuk meg a gombát. Lehetőleg az összes vizet forraljuk ki belőle, nehogy a későbbiekben eláztassa a tésztát.
1 perccel a vége előtt adjuk hozzá a petrezselymet, így finom élénk íze lesz a tölteléknek.
A Tante Fanny tésztát vágjuk hatfelé a Tupperware derelyevágóval.
A közepére tegyünk két csipet reszelt sajtot, majd kanál segítségével osszuk hatfelé a gombát a tésztákon.
A csirke beburkolása úgy történik, hogy a kevésbé „ügyes” kezünkkel fogjuk meg az alsó comb, csontos végét és állítsuk függőlegesen a tésztára.
Majd az ügyes kezünkkel egyenként hajtsuk fel a tészta sarkait a csontos vége felé. Kezeink kövessék egymást és a már felhajtott tésztát a nem „ügyes” kezünk fogja hozzá a csonthoz.
Amikor ezzel megvagyunk, jól nyomkodjuk össze a hajtásokat és óvatos nyomásokkal préseljük ki a levegőt.
A felső combot csontozzuk ki és úgy fektessük a tésztára és csomagoljuk be.
Ugyanígy a melleket is.
Tupperware Szilikon Sütőlapra téve süssük őket arany barnára (kb.: 30 perc)
Tölthetjük még:
– kakukkfüves gombával
– zöldpaprikás sonkapéppel
– bacon – ös, tarjás, majonézes torma keverékkel
– lecsó jellegű, jól lepárolt magyaros töltelékkel
Ajánlott köret:
Hevítsünk 2 evőkanálnyi olíva olajat, dobjuk rá az ananászt. 2 perc után locsoljuk meg szója szósszal, majd szórjuk meg kókusz reszelékkel és fűszerezzük chili-vel vagy Cayenne borssal.
Ajánlott Tupperware termékek:
Mesterszakács filéző kés
Mesterszakács Hentes kés
Mesterszakács előkészítő kés
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 1 literes
Turbó Aprító
Konyhai mindenttudó
Szilikon Sütőlap
Konyhai malom
Tupperware Pizza és Derelyevágó
Tupperware Konzervnyitó
Még több fázis fotót itt találsz:
http://www.facebook.com/note.php?created&¬e_id=142833432452070&id=152268224820414

Sült csirke, pikáns ananásszal Tante Fanny tésztáb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült csirke, pikáns ananásszal Tante Fanny tésztáb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!