Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb, 2 db háta, 2db melle,
1 kg krumpli, kevés vaj, egy evőkanál tejföl, só, 2db nagy fej vöröshagyma,pici bors, kacsazsír, egy mokkáskanál őrölt kömény
*
Elkészítés:
Kacasazsíron előbb megpirítottam a besózott húsokat, majd fedő alatt pároltam egy kis vízzel felöntve, közben megforgattam párszor.
A krumplit meghámozva, megmosva apró kockára vágva feltettem sós víben egy kis őrölt köménnyel főni.
Ha megfőtt a krumplit kiszedem egy kis, és a tejföl hozzáadásával megtörtem és egy jénaiba raktam.
Közben megsűlt a csirkehís, kiszedtem egy tányérra és a hagymát meghámozva felkaríkázva a hús zsíján megpároltam.
Amikor kész a tört krumplira raktam mellé a sült csirkehúsokat.
Isteni finom lett !