Sült brokkoli mandulával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Sült brokkoli mandulával

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 fej brokkoli
2 doboz natur tonhalkonzerv
mandulapehely  5 evőkanál púpozott
2 evőkanál hajdinaliszt
4 dl hajdinatej kellett volna én nem kaptam így sojatejet használtam így is nagyon finom lett.

fehér bors
kb. fél dc víz a sojatejet felhígitani
1 bő evőkanál kókusz zsír

*

Elkészítés:

A brokkolikat megmossuk és rózsáira szedjük. és a sütőtálba helyezzük úgy hogy a rózsái a tálközepe felé legyenek. A tonhalkonzervet felbontjuk ésa levét jól lecsepegtetjük. Közbe a zsíradékon a mandulapelyhet megpirítjuk majd kiszedjük és félre teszük. Ezután a hajdinalisztből és a zsiradékkal világos rántást készítünk amit a hígitott sojatejjel engedünk fel. Közbe fűszerezzük! Állandó keverés melett kissé hagyjuk besűrűsődni . A le csepegtetett tonhalkonzerveket ráhelyezzük a brokkolira majd ráöntjük a mártást , a legtetejére kerül a félretett píritott mandula. Alufóliával letakarva sütőba teszük és közepes meleg sütőbe készra sütjük . Előmelegített sütőbe ez kb. 20 perc.

Sült brokkoli mandulával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sült brokkoli mandulával