Hozzávalók:
1 báránycomb ( KB másfél kilós volt ) ,
só ,
bors ,
fokhagyma,
vöröshagyma ,
rozmaring ,
pici kakukkfű ,
kevés szalonna csík ,
*
Elkészítés:
A báránycombot megtisztítjuk a hártyáitól majd meg mossuk.
Papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.
Éles késsel többhelyen bemetszük és szalonna csíkot kis rozmaringot nyomunk bele.
Sóval bedörzsöljük és egy éjszakára lefedve hűtőbe rakjuk.
Másnap újra átdörzsöljük sóval, rozmaringgal, pici kakukkfűvel, tepsibe rakjuk.
2 kisebb vöröshagymát 5-6 gerezd fokhagymát darbolunk köré, a hústetejére hagymakarikákat rakunk és frissen őrölt borssal szórjuk meg.
Kb 1, 5 dl vizet öntünk alá ( a vizet helyettesíthetjük fehérborral ) és fóliával lefedve kb.
90 percet pároljuk 150 fokon.
Ha megpunult a hús levesszük a fóliát 20 -30 percig pirítjuk.
Köret lehet sült burgonya, burgonya püré.