Sükösdi halászlé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Haladó

Sükösdi halászlé

Sükösdi halászlé

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

ponty hal: 2000 g
közepes hagyma: 6 fej
őrölt édes paprika: 3 evőkanál
csípős őrölt paprika: 1 evőkanál
pirosarany: 1 tubus
só: csipetnyi
vörösbor: 4 dl
cseresznyepaprika: 2 db
bors vagy delikát: csipetnyi
víz: 30 dl
gyufatészta: 40 dkg

*

Elkészítés:

A megtisztított, ujjnyi vastagságra felszelt halat besózzuk, és egy órát állni hagyjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, és feltesszük főzni a vízbe kb. 15 percig.
Beletesszük a halat, a vörösbort, s amikor elkezd forrni, beletesszük a paprikát és a fűszereket, idény szerint zöldpaprikával is ízesíthetjük.
A forralástól számítva 30 percig főzzük.
A megfőzött gyufatésztával tálaljuk, amelynek a levéből, önthetünk a halászlébe, ami így sűriti.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sükösdi halászlé