Stefánia vagdalt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

24

Sütési / főzési idő (perc)

48

Nehézség

Könnyű

Stefánia vagdalt

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg darálthús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 db tojás (egy fél tojásnyit meghagyunk a
fasírt tetejére kenegetni)
pici fehérbors
4 db főtt-tojás

*

Elkészítés:

A hozzávalókat a főtt-tojásokon kívül összedolgozzuk, majd egy őzgerincformát kicsit kiola-
jozunk, s a darálthúsos massza felét belerakjuk, szépen elegyengetjük, hogy középen helyet
hagyunk a főtt-tojásoknak.
Utána belerakosgatjuk a főtt-tojásokat, majd a maradék darálthúsos
masszát a tojások tetején eligazgatjuk, hogy ne látszódjon ki a tojás.
Ezután olajos kézzel átkenegetjük a tetejét, s utána a maradék nyers tojást még elkenegetjük a tetején, oldalán.
Előmelegített sütőbe rakjuk, s kb. 35-40 percig sütjük gázsütőben 6-os fokozaton.
Ezután
kivesszük a sütőből, s el is készült a stefánia-vagdaltunk, azaz főtt-tojással töltött fasírtunk!!
Nekem maradt a darálthúsos masszából egy jó maréknyi, abból pedig golyókat formáltam,
s külön kisebb tepsiben megsütöttem.
Köretnek törtkrumplit, sültkrumplit készíthetünk, de akár zöldséget is párolhatunk hozzá.

Stefánia vagdalt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Stefánia vagdalt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!