Stefánia vagdalt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

35

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Stefánia vagdalt

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
8 nagy  cikk fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 zsömle, vagy 3 szelet kenyér
1 tojás
só, bors, pirospaprika,  izélés szerint
6 főtt tojás
zsemlemorzsa
1 tojássárga  a kenéshez
20 dkg zsír a sütéshez

*

Elkészítés:

Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt. Hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott zsömléket, vagy kenyeret, 1 egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, jól összedolgozom. Egy nagyobb tálcát megszórok morzsával, ráterítem a húsmasszát, egyenletesen elterítem, közepébe rakom a főtt tojásokat. A főtt tojások végeit levágom, így nem csúsznak el egymástól, szépen összeilleszkednek, és szeletelésnél sem olyan, hogy egy szeletben csak egy kis tojásvég van. Feltekerem a húsmasszát, végeit benyomkodom és úgy teszem a tepsibe, hogy az összeillesztés kerüljön alulra. És még egy trükk! Sokan panaszkodnak, hogy sütés közben szétnyílik az egyben sült vagdalt. Ezt megelőzhetjük, ha lekenjük egy tojássárgával. A zsírt tepsibe teszem, felolvasztom, majd ráteszem a húst. Közepes  hőmérsékleten  sütöm és időnként meglocsolgatom a zsírjával. Kb., egy órán át sütöm, várok, amíg hús kicsit, utána szeletelem. Krumplipürét szoktam csinálni hozzá, és jó sok savanyúság, vagy saláta is kell mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Stefánia vagdalt

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!