Stefánia vagdalt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg (sertés) darált hús
2 száraz zsemle vagy 4 szelet száraz kenyér
2 tojás
5-6 főtt tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vörös hagyma
só,
bors,
majoránna
pirospaprika

*

Elkészítés:

A zsemlét kevés vízben beáztatom. A fokhagymát és vörös hagymát  megpucolom,apróra vágom mindkettőt .
Egy nagy tálban a darált húst villával szétmorzsolom, hozzáadom a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Befűszerezzem sóval, borssal, pirospaprikával és a tenyereim között szétmorzsolt majorannával.  A masszát alaposan összedolgozom a hagymákkal .
A főtt tojásokat meghámozom, a szélekből egy-egy vékony szeletet levágok, hogy egyenes legyen,így a tojások tökéletesen egymás mellé helyezhetők.
Az őzgerinc formában sütöm amibe teszek sütőpapírt majd a  húskeverék felét beleteszem a formába. Egyenletesen elnyomkodom, közepébe mélyedést készítek. A tojásokat egymás mellé a mélyedésbe teszem, majd a tetejére is ráteszem a húsmasszát és egy pici zsemlemorzsával megszórom .
Közepes sütőben kb 55-60 perc alatt szép pirosra sütöm .
Melegen is hidegen is tálalható .Hozzá krumplipürét vagy rízst is adhatunk .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Stefánia vagdalt