Stefánia vagdalt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda3

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

fél kg darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
5 tojás
2-3 szelet kenyér
pirospaprika, bors, só, 1 közepes fej fokhagyma

*

Elkészítés:

Fleteszzük főni az öt tojás.
Apróra kockázzuk a vöröshagymát, és apróra tépkedjük a kenyeret a hajával együtt. A kenyeret beáztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk és hozzáreszeljük a vöröshagymához. Hozzárakjuk a darálthúst, sózzuk borsozzuk, pirospaprikázzuk. Jól kinyomkodjuk a kenyeret, ezt is hozzáteszzük. Jól összedolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy tepsit. Az összedolgozott massza kb 2/3-át henger alakúvá dolgozzuk, lerakjuk a teps aljára és laposra nyomjuk. Megpucoljuk a főttojásokat, rárakjuk őket.  A massza maradékát ráteszzük a tojások tetejére, henger alakúra dolgozzuk úgy, hogy a tojások ne látszanak ki.
Öntünk rá egy picit vizet és betesszük a sütőbe. Időnként meglocsoljuk a szaftjával.
Ha van időnk hagyni, hogy meghűljn, akkor szép masszív lesz, frissen,  picit még szétesik, de ugye az íz a lényeg.
Én most épp főtt krumplival és főtt répával, illetve csalamádéval tálaltam.
Jó étvágyyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Stefánia vagdalt